Ik heb een een passie voor de zee...

Zestien jaar pas en dan al varen over de grote zeeën. In 1977 deden we Bordeaux aan. Een zwoele zomeravond op een terras. Een prachtige Muscadet sur Lie in mijn glas en een plateau vol zeevruchten. Oesters, kokkels, langoustines, palourdes en krab. Ik was verkocht. Het virus van de zee had mij in mijn macht.”

Het is het verhaal van Holger van der Heul. Ondernemer, kok en vooral kenner van al het moois dat de zee ons schenkt. Van der Heul reisde over de wereldbol en kwam steeds in aanraking met zijn liefde; oesters en schaal- en schelpdieren. Na als chef-kok over de woelige baren te hebben gevaren besloot hij om aan wal zijn dromen werkelijkheid te laten worden. Hij werkte in een visrestaurant en begon later zijn eigen cateringbedrijf.

Nu is het geen droom meer maar realiteit. Holger van der Heul is vandaag de dag specialist in alles was de zee ons te bieden heeft. Een autoriteit op het gebied van oesters en schaal- en schepdieren. Hij geeft workshops aan koks en visdetaillisten over bijvoorbeeld oesters. Daarnaast ontwikkelt hij nieuwe recepturen en smaakcombinaties. Maar bovenaal wil hij de wereld kennis laten maken met zijn zilte geluk.

,,Eens per jaar reis ik naar Frankrijk om onze leveranciers te bezoeken. Ik wil de vinger aan de pols houden omdat ik enkel voor de allerbeste kwaliteit ga.”

Sinds 1977 weet Van der Heul wat zijn passie is.
Ik weet wat smaak en beleving is.
En tot slot heeft hij nog één ding te zeggen:


Loopt het water u ook al in de mond?
Bij mij wel... het blijft een passie die ik graag met u wil delen.Met zilte groet,De Oesterparel... de parel op uw feest!
Oesterman, Oesterman, de oesterman, oesterman, oesterman, Oesterparel, Oesters, Oester, Personeelsfeest, verse Oesterbar, Oesterboot,


Bezoekadres

De Oesterparel
Kuipershof 12
3131 CH Vlaardingen

Bel ons!
M. 06 1069 1965
E. info@oesterparel.nl
FacebookOesterparelLinkedinOesterparelInstagramOesterparel
PinterestOesterparelTwitterOesterparelYoutubeOesterparel
Blog by Holger
Stacks Image 49
Vertel verder!